23 Ekim 2017 Pazartesi

Yeni Dönem Toplantıları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

20 Ekim 2017 Cuma akşamı Denizli ASAM binasında toplantımızı yaptık. Toplantımız İstanbul’dan gelen Dr. Nilgül Yalçınoğlu ve yeni katılan eşcinsel arkadaşımızla birlikte 12 kişiydi. Yeni gelen arkadaşımız için tanımlarla toplantıya başladık. Travesti ve transseksüel ayrımını yapınca, kendini eşcinsel olarak tanımlayan iki arkadaşımız transkadın olarak ifade etmek istediklerini söylediler. Dönüşüm sürecine başlamadıkları için kendilerini eşcinsel olarak tanıtmayı uygun görmüşler. Dış görünüşün önemli olmadığı, kendilerini hangi cinsiyette hissediyorlarsa beyanlarının yeterli olduğunu belirttik. Böylece her toplantıda tanımların üzerinden geçmenin ne kadar önemli olduğunu anladık.

Herkes kendini ve isteyen cinsel yönelim ve/veya cinsiyet kimliklerini ifade ettikten sonra, Denizli LGBTİ Aileleri grubunun sorunlarını ve neler yapabilirizi konuştuk. Toplantıların her hafta farklı kafelerde yapılmasının artıları ve eksileri üzerine konuştuk. Grup olarak kafelerde toplantı yapmanın farkındalık yaratmak için daha uygun olacağını, toplumda görünürlüğümüzü artırmanın ve yeni insanlar tanımanın daha iyi olacağına karar verdik.

Bir aydır toplantılarımızı 15 günde bir yapıyorduk. Arkadaşlarımızın çoğunluğu her hafta toplantı yapmanın daha iyi olacağını belirtti. Sadece LGBTİ sorunları için değil, sohbet etmek için de bir arada olmak istediklerini söylediler. Bunda sonra her hafta toplantılarımız kafelerde, bir hafta toplantı, bir hafta sohbet olarak devam edecek. Sinema gösterileri ve sunumlar için ASAM binasını kullanmaya devam edeceğiz. Bu arada kapılarını bize açan ASAM ailesinin her bir ferdine ayrı ayrı sonsuz teşekkürler ediyorz.

Bizi mutlu eden güzel ve verimli bir toplantıdan sonra haftaya Cuma yeni bir mekanda buluşmak üzere ayrıldık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder