7 Mart 2018 Çarşamba

Haftalık Toplantı Raporumuz (02.03.2018)

Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu olarak iki haftada bir düzenlediğimiz toplantılarımızın sonuncusunu 02 Mart Cuma akşamı gerçekleştirdik. Toplantımızın konusu homofobi, transfobi ve bifobi üzerineydi. 8 kişinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz toplantımızda 4 arkadaşımız ilk kez katıldıklarını söylediler. Biz de yeni gelen arkadaşlarımızı daha iyi bilgilendirmek adına, toplantı konumuzun öncesinde oluşumumuzun nasıl kurulduğundan, neler yaptığından, eğitim ve onur haftası etkinliklerinden bahsettik.
Toplantımızın kısa tarihçesinden sonra homofobi, transfobi ve bifobi üzerine konuştuk. Bu düşüncelerin nedenleri, LGBTİ+ bireylere etkilerini, nasıl önlenebileceği üzerine fikirler yürüttük. Özellikle bifobi üzerine yoğunlaştık. Çünkü fark ettik ki biz oluşumuz süresince hem biseksüel bireyleri hem de bifobinin etkilerini çok fazla önemsememiş, üzerinde yoğunlaşamamışız.
Toplantılarımızı iki haftada bir gerçekleştirme kararımız şu an için güzel bir düşünce olarak devam etmekte. Çünkü toplantılarımızın arasındaki boşluğu çeşitli etkinlikler planlayarak ve gerçekleştirerek dolduruyoruz. Bir sonraki toplantımız 16 Mart Cuma akşamı, saat 20.00'de Buffalo Kafe'de. Toplantımızın konusu ise "Üniversitede LGBTİ+ Olmak".


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder