6 Ağustos 2016 Cumartesi

"Siz bizim çocuklarımızsınız, her zaman yanınızdayız!" | Denizli LGBTİ Aileleri Haftalık Toplantısı Raporlandı

Denizli LGBTİ Aileleri Grubu, haftalık toplantısını 7 Ağustos Cuma akşamı, Always Kafe'de gerçekleştirdi. 20'den fazla katılımcı ile gerçekleştirilen toplantımızda LGBTİ bireyleri ve aileleri deneyimlerini ve düşüncelerini paylaştı.

Toplantımıza katılan bir trans kadın annesi kızının açılımından ve geçiş sürecinden paylaşımlar yaptı. Eşcinsel ve trans arkadaşlara; "Ben sizlerin bir annesiyim, sizler de benim evlatlarımsınız. Elimden geldiği sürece yanınızdayım. Yeter ki siz kendinizden emin ve güçlü olun. Sizi kabullenmeyen, dışlayan, işe yaramaz, yüz karası gören cahillere inat, onların karşısında dik durun." diye nasihatlerde bulundu.

Bir eşcinsel arkadaşımızın transeksüellerin ameliyatlarının zorunluluğu üzerine bir sorusu bu durum hakkında fikir alışverişlerine yol açtı. Ameliyatların gerekliliği, organların cinsiyet belirlemede rolü, toplumsal cinsiyetin etkisi gibi konular tartışıldı ve eleştirildi.

İranlı trans kadın arkadaşımız 7 aydır ameliyatları için araştırmalar yapsa da yeterli bilgiye ulaşamamış. Bu nedenle bizim oluşumumuza başvurmuş. Bizde geçiş süreciyle alakalı tıbbi süreci başlatmasında yardımcı olmuş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne başvurusunu yapmıştık. Raporunu aldı, önümüzdeki günlerde ameliyat süreci başlayacak. Biz de onun bu mutluluğuna ortak oluyor, arkadaşımıza bu süreçte sevgi ile destek olma sözünü veriyoruz.

Bu konuların dışında Türkiye'de LGBTİ hakereti, LGBTİ hakları ve mücadelesi, LGBTİ bireylerinin aileleri ile ilişkilerinin önemi gibi konuları da işledik.

Haftaya görüşmek üzere...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder