30 Temmuz 2016 Cumartesi

Denizli LGBTİ Aileleri Grubu Haftalık Toplantı Raporu Hazırlandı

Samimi Renkli Cıvıl Cıvıl Bir Toplantı Geride Kaldı

Denizli LGBTİ Aileleri Grubu, 20'den fazla katılımla, 29 Temmuz toplantısını gerçekleştirdi.  Her hafta olduğu gibi bu hafta da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği tanımlarıyla başladık. Daha sonra kendimizi tanıttık. Toplantımızda da belirttiğimiz gibi, aslında kimse kendisini belli bir tanım kalıbına sokmak veya kendini tanıtmak zorunda değil. Ancak toplumun ötekileştirdiği bizler kimliğimizi kabul edip öz güven kazanabilmek, "Ben de varım!" diyebilmek için ve toplantıda sohbet ederken birbirimize daha doğru hitap edebilmemiz için  kendimizi tanıtıyoruz. Tabii ki kendini tanıtmak istemeyen kişiler tanıtmayabilir.

Aramıza yeni katılan bir annemiz aldığı onca eğitime rağmen, LGBTİ konusuna ne kadar uzak olduğunu söyledi. "Ne yazık ki LGBTİ teması okullarda öğretilmiyor. Bizler de toplumda olduğundan bihaberiz yada kulaktan dolma bilgilerle geçiştiriyoruz." diyerek bu durum hakkında fikirlerini söyledi. Biz de tanım kısmına ağırlık vererek toplantımıza ilk defa katılan kişileri bilgilendirmeye çalıştık.

17 yaşında eşcinsel bir arkadaşımız, eşcinselliğinin utanılacak bir şey olmadığını, kendini kabul ettiğini söyledi. Ailesiyle yaşadığı sıkıntıları geride bıraktıklarını söyleyen arkadaşımız ailesinin toplantılara katılmasına ise karşı çıktığını söyledi. Ailesi; "Senin için korkuyoruz." demiş. İnsan bilmediği şeyden korkar. Halbuki ailesi toplantı ortamımızı bilseler belki de her zaman beraber gelmek isteyecekler. Bu arkadaşımız önceden okulda yaşadığı sıkıntıları anlattı. Duyduklarının kendisini üzmediğini söyledi. "Bazı insanlar çok kötü ama gökyüzünün altında iyi insanlar da var. Sevmediğim insanlar beni üzemez."  dedi. Arkadaşımız genç yaşına rağmen kendi kendinin psikoloğu olmuş.
Bir eşcinsel arkadaşımızın annesi, "Çocuğunuzun nasıl olacağını seçemezsiniz, doğurduysanız çocuğunuz ne olursa, nasıl olursa olsun, sahip çıkacaksınız! Ben eşcinsellerin, transların bu zorluklara rağmen, dayanma gücü olduğuna inanıyorum ve sizlerin seçilmiş insanlar olduğunuzu düşünüyorum." dedi.
Bir trans kadın arkadaşımız biyolojik kimliğindeki isminden pek hoşlanmadığını ifade etti ve bizlerden isim önerilerinde bulundu. Bu fikir alışverişi sırasında keyifli anlar yaşadık. Bizler kocaman bir aileyiz, yürüttüğümüz LGBTİ mücadelesinin yanında, birbirimizin isim annesi, isim babası da olabiliyoruz. Bu güzel aileyle tanışmak isterseniz aramızda bir sandalye size de keyifle yer ayırırız. Haftaya cuma toplantımızda görüşmek dileğiyle.

Yönetmen Hazır ,  Senaryo Hazır,   Oyuncular Hazır!

Denizli’de bir yönetmen LGBTİ’lerin oynayacağı bir kısa film çekmek istemekte. Filmin senaryosu ise bir trans erkek arkadaşımız tarafından hazırlandı. Yönetmenle görüşmeler yapılıp çeşitli hazırlıklar tamamlandıktan sonra film çekimlerine başlamak istiyoruz. Bu heyecan verici projenin haberlerini ilerleyen günlerde paylaşacağız.

Aile terapilerinin, kendi aramızda birlik beraberlik sağlamanın, büyük bir aile olabilmenin yanında LGBTİ mücadesi anlamında farklı etkinlik ve projeler tasarlamaktayız. Kısa film bunlardan en gündemde olanı ve yalnızca biri. Diğer projeler için takipte kalınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder