16 Temmuz 2016 Cumartesi

Denizli LGBTİ Aileleri Grubu'nun Bu Haftaki Toplantısı Raporlandı

Denizli LGBTİ Aileleri Grubu, 20 kişilik bir katılımla bu haftaki (15 Haziran) toplantısını gerçekleştirdi. Yeni katılımların olduğu toplantımız oldukça renkli geçti.

İlk olarak toplantımıza katılan bir trans kadın arkadaşımız yaşadıklarını anlattı. Transeksüelliğini yalnızca annesiyle paylaşabilmiş. annesiyle konuşurken her defasında annesi çocuğunun cümlesinden sonra "sakın" diyerek konuyu kapatmış. Okulda yaşadığı sıkıntılardan bahseden arkadaşımız önceden okulda dışlandığını şimdi ise kendisine alıştıklarını ve sevdiklerini söyledi. Bu trans kadın arkadaşımızın toplantıdan bir eşcinsel ve annesiyle aynı köyden akraba çıkması herkesi tebessüm ettiren ilginç hoş bir andı.

Daha sonra bir trans erkek annesi çocuğunun kimliğini ilk öğrendiğinde yaşadıklarını anlattı. İzmir'e gidip hormona başlayıp cinsiyet geçiş sürecini başlatacağını öğrenen annemiz bir gün çocuğunu aradığında İzmir'de olduğunu öğrenince yaşadığı şoku; "Ne şimdi, erkek mi oldun?" şeklinde dile getirmiş. Bu annemiz cümlelerine şöyle devam etti: "Geçmişte çocuğuma kötü sözler söyledim. Sözlerimi geri alma imkanım yok. Ama şimdi çocuğumun yanındayım. O benim çocuğum, sağlıklı olsun yeter. Kimse evladıma karışamaz" dedi.

Bir başka trans erkek arkadaşımız da bizlere ailesiyle yaşadığı sıkıntıları anlattı. Oluşum olarak en kısa zamanda arkadaşımızın ailesiyle iletişime geçeceğiz. Güzel haberlerle dönmek umuduyla...

Bir arkadaşımız; "Tüm dünya bana kötü şeyler söylesin, umurumda değil. Ama annemin söylediği bir kötü söz, her şeyden daha çok içimi acıtıyor." dedi.

Bizler bu yüzden ailelere açılıma, aile terapilerine, ailelerin toplantılara katılımına önem veriyoruz ve bu yolda ailelerimizle kol kola yürüyoruz.

Haftaya cuma toplantımızda tekrar görüşmek üzere...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder